30 d’abr. 2009

No hi ha demà (sense “Memòria”). Part 1

En aquest article m’apeteix parlar-vos d’un bon amic de l’Ampolla, Mario Pons.
Mario és director de cine, porta fets tres documentals (“Aigua, font de vida” “Contracorrent” i “La Batalla de la Memòria”) i tot just acaba d’estrenar l’últim, “La Batalla de la Memòria”.

Segur que recordareu el seu primer treball, “Aigua, font de la vida” (2002), on ens endinsa a un recorregut generacional, ens parla de la mentida, la veritat, la insostenibilitat hidrològica i d’una "Nova Cultura de l'Aigua".

Com al seu bloc podem llegir, “La Batalla de la Memòriaés alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les àvies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencis que vingueren després de la Guerra Civil. La repercussió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.

Amb motiu de que ens presentés el documental el vam portar al programa de ràdio que presento, La Pèrgola. Allí el company David Garcia ens fa de director de vídeos i ha fet un petit resum de l’entrevista. De totes formes ho podeu escoltar tot al bloc de La Pèrgola descarregant-vos el programa. (Programa 24).

El documental el podeu trobar a les llibreries o al bloc de “La Batalla de la Memòria”.

Aquí teniu el vídeo de l’entrevista i el trailer del documental:

Entrevista a La Pèrgoa el 24-4-09Trailer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada